KELEBIHAN CCTV WIRELESS

KELEBIHAN CCTV WIRELESS

 

Nak pasang CCTV ni kena fikir betul-betul, kena bijak memilih. Sebelum pasang fikir dulu camera cctv apa paling sesuai dengan kita. Sejak dua tiga tahun kebelakangan ni, banyak gila produk wired dan wireless cctv mula muncul di pasaran online. Baik, saya dengan industri CCTV ni dah lebih kurang hampir 10 tahun. Saya masak sangat dengan perangai CCTV ni. Dari A to Z semua boleh hafal masalah dia. Manusia ni memang ada sifat perfectionist, bila nak pasang cctv mesti pilih paling best dan harga paling murah kan? hehehe.. Ramai orang PM saya, cctv apa yang best? wireless cctv ka? wired cctv ka? Apa beza wired dengan wireless cctv?? ha cuba tengok gambar di atas.

Wired camera ada banyak gila parts, mula dari camera, Digital Video Recorder (DVR), Hard Disk (HDD), power supply, Cable, monitor, mouse dll.. Bila banyak parts diperlukan, lagi tinggi risiko sistem cctv itu akan gagal sebab kalau salah satu part rosak, keseluruhan sistem tak boleh nak berfungsi dengan sempurna. Berbanding dengan wireless cctv, dia cuma ada camera dan memory card sahaja untuk record dan semua rakaman boleh tengok live/playback di dalam handphone, laptop, pc dan tab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Klik untuk live chat bersama staff
Hi, anda perlukan maklumat lanjut? Klik sekarang, kami gembira untuk assist anda